Šime Kristijan bacio kompjuter svoje djevojke kroz prozor!

Šime Kristijan Iz Nadina ugrozio je bezbjednost prolaznika bacanjem kompjutera i monitora kroz prozor, ne razmišljajući o posljedicama, a sve to zbog ljubomore!

Društvena mreža za dopisivanje "Fejsbuk" sve je češći uzrok svađa i raskida među parovima, najčešće zbog toga što je neka od strana optužena za flert putem chat-a i privatnih poruka. Ponekad ove svađe postanu opasne za okolinu, kao što se to desilo u ovom slučaju, kada je Šime bukvalno izbacio kompjuter svoje djevojke kroz prozor, zajedno sa monitorom, i time ugrozio bezbjednost prolaznika. Na svu sreću, niko nije prolazio ispod prozora u trenutku incidenta, tako da povređenih nije bilo – bar ne na ulici.
Šime je danas dao izjavu za naš sajt, još uvek vidno uzrujan od cijele situacije:

"Cijelu noć je nešto kuckala po kompjuteru dok sam ja spavao. Rekla mi je da mora da pročita neke tekstove. Ujutru sam sačekao da izađe iz kuće i ušao na njen "Fejsbuk" profil jer sam znao šifru. Ono što sam tada vidio potpuno me izbacilo iz takta. Dok sam ja ležao praktično pored nje, ona se dopisivala sa nekim, neću da kažem kakvom muškom osobom, koja je okačila gomilu svojih polugolih slika u WC-u. Istog momenta pao mi je mrak na oči", kaže uzbuđeno Šime , i nastavlja:

"Bilo je tu svakakvih poruka. Zakazali su da se vide na kafi, pored mene živog koji tu ležim, i tog jutra mi je rekla da će uveče ići da se vidi sa nekim starim drugaricama. Razmišljao sam da joj ne kažem, već da je uhvatim u prevari, ali nisam izdržao. U trenutku sam istrgao sve kablove iz kompjutera, otvorio prozor, i bacio ga svom snagom. Jednostavno nisam mogao da se kontrolišem", kaže Šime .

Svađe među parovima zbog "Fejsbuka" sve su učestalije, a kako kaže Sandra Muratović, direktorka privatnog psihološkog savjetovališta za bračne parove u Sarajevu, najčešći uzrok je nepoverenje:

"Glavni problem je što na Fejsbuku sve ostaje zapisano, a šifru nije teško naći. Flertovanje sa drugim ljudima je još od davnina uobičajena pojava kod parova, i najčešće se završi samo na flertu. Na Fejsbuku sve to djeluje mnogo ozbiljnije jer je zapisano u istoriji dopisivanja. Ako već moraju da flertuju, bolje je da ljudi to rade van Fejsbuka i van interneta jer izgovorene riječi ne ostaju nigdje zapisane", zaključuje gospođa Muratović.

Policija je izvršila uviđaj i zaključila da nema potrebe za podizanjem optužnice, ali je Šime Kristijan zajedno sa svojom djevojkom dobio nalog da se javi psihologu, kako bi spriječili da se ponovo dese incidenti.