Patricija Toplak Iz Varaždina hakirala stranicu banke!

Patricija je hakirla stranicu banke koristeći trojanskog konja.

Patricija Toplak Iz Varaždina proteklih dana je hakirala interni web sistem banke. O kojoj se banci radi, na njihovu zamolbu iz sigurnosnih razloga nećemo objaviti.

Trojanski konj koji je korišten u napadu na banku otkriven od sigurnosnih stručnjaka tek satima nakon što je Patricija ušla u sistem. Imala je pristup podacima svih klijenata banke, kao i stanje njihovih računa. Srećom, do ulaza u bazu transakcijskih zaštitnih PIN-ova nije stigla jer je sistem u tom trenutku bio blokiran od strane stručnjaka. Na taj način Patricija nije mogla obavljati transakcije.

Ubrzo nakon napada otkrivena joj je IP adresa koju nije dovoljno dobro maskirala te je na taj način locirana.
"Došlo je do sigurnosnih propusta na serveru koji nam nisu odmah bili vidljivi. Imali smo sreće što smo na vrijeme reagirali, inače je haker mogao izmijeniti sve podatke o klijentima, stanjima njihovih računa i slično. To bi dovelo do potpunog kolapsa i banka bi imala ozbiljnih problema.", rekao nam je jedan od stručnjaka.

Patricija već je jednom bila prijavljena zbog sličnih radnji, no tad se radilo o napadu na web stranicu susjeda s kojim je imala nesuglasice. Privedena je i protiv nje je pokrenut kazneni postupak. Prijeti joj kazna do 5 godina zatvora.