Monika Kefelja bacila kompjuter svog dečka kroz prozor!

Monika Kefelja Iz Varaždina ugrozila je bezbjednost prolaznika bacanjem kompjutera i monitora kroz prozor, ne razmišljajući o posljedicama, a sve to zbog ljubomore!

Društvena mreža za dopisivanje "Fejsbuk" sve je češći uzrok svađa i raskida među parovima, najčešće zbog toga što je neka od strana optužena za flert putem chat-a i privatnih poruka. Ponekad ove svađe postanu opasne za okolinu, kao što se to desilo u ovom slučaju, kada je Monika bukvalno izbacila kompjuter svog dečka kroz prozor, zajedno sa monitorom, i time ugrozila bezbjednost prolaznika.
Na svu sreću, niko nije prolazio ispod prozora u trenutku incidenta, tako da povređenih nije bilo – bar ne na ulici.
Monika je danas dala izjavu za naš sajt, još uvek vidno uzrujana od cijele situacije:

"Cijelu noć je nešto kuckao po kompjuteru dok sam ja spavala. Rekao mi je da mora da pročita neke tekstove. Ujutru sam sačekala da izađe iz kuće i ušla na njegov "Fejsbuk" profil jer sam znala šifru. Ono što sam tada vidjela potpuno me izbacilo iz takta. Dok sam ja ležala praktično pored njega, on se dopisivao sa nekim, neću da kažem kakvom ženskom osobom, koja je okačila gomilu svojih polugolih slika u WC-u. Istog momenta pao mi je mrak na oči", kaže uzbuđeno Monika, i nastavlja:

"Bilo je tu svakakvih poruka. Zakazali su da se vide na kafi, pored mene žive koja tu ležim, i tog jutra mi je rekao da će uveče ići da se vidi sa nekim starim drugarima. Razmišljala sam da mu ne kažem, već da ga uhvatim u prevari, ali nisam izdržala. U trenutku sam istrgala sve kablove iz kompjutera, otvorila prozor, i bacila ga svom snagom. Jednostavno nisam mogla da se kontrolišem", kaže Monika.

Svađe među parovima zbog "Fejsbuka" sve su učestalije, a kako kaže Sandra Muratović, direktorka privatnog psihološkog savjetovališta za bračne parove u Sarajevu, najčešći uzrok je nepoverenje:

"Glavni problem je što na Fejsbuku sve ostaje zapisano, a šifru nije teško naći. Flertovanje sa drugim ljudima je još od davnina uobičajena pojava kod parova, i najčešće se završi samo na flertu. Na Fejsbuku sve to djeluje mnogo ozbiljnije jer je zapisano u istoriji dopisivanja. Ako već moraju da flertuju, bolje je da ljudi to rade van Fejsbuka i van interneta jer izgovorene riječi ne ostaju nigdje zapisane", zaključuje gospođa Muratović.

Policija je izvršila uviđaj i zaključila da nema potrebe za podizanjem optužnice, ali je Monika Kefelja zajedno sa svojom dečkom dobila nalog da se javi psihologu, kako bi spriječili da se ponovo dese incidenti.