Filip Lacković Iz Varaždina hakirao stranicu banke!

Filip je hakirao stranicu banke koristeći trojanskog konja.

Filip Lacković Iz Varaždina proteklih dana je hakirao interni web sistem banke. O kojoj se banci radi, na njihovu zamolbu iz sigurnosnih razloga nećemo objaviti.

Trojanski konj koji je korišten u napadu na banku otkriven od sigurnosnih stručnjaka tek satima nakon što je Filip ušao u sistem. Imao je pristup podacima svih klijenata banke, kao i stanje njihovih računa. Srećom, do ulaza u bazu transakcijskih zaštitnih PIN-ova nije stigao jer je sistem u tom trenutku bio blokiran od strane stručnjaka. Na taj način Filip nije mogao obavljati transakcije.

Ubrzo nakon napada otkrivena mu je IP adresa koju nije dovoljno dobro maskirao te je na taj način lociran.
"Došlo je do sigurnosnih propusta na serveru koji nam nisu odmah bili vidljivi. Imali smo sreće što smo na vrijeme reagirali, inače je haker mogao izmijeniti sve podatke o klijentima, stanjima njihovih računa i slično. To bi dovelo do potpunog kolapsa i banka bi imala ozbiljnih problema.", rekao nam je jedan od stručnjaka.

Filip već je jednom bio prijavljen zbog sličnih radnji, no tad se radilo o napadu na web stranicu susjeda s kojim je imao nesuglasice. Priveden je i protiv njega je pokrenut kazneni postupak. Prijeti mu kazna do 5 godina zatvora.